În continuarea suținerii revendicărilor noastre și în semn de solidaritate  alături de colegii agricultori din țară, Asociația Producătorilor Agricoli din Dobrogea (APAD) se asociază acestora astăzi, 07.04.2021, prin organizarea unor miscări de protest  în fața  mai multor Primării din Dobrogea, printre care primăriile din localitățile Chirnogeni, Comana, Mereni, Cobadin.

Fermierii dobrogeni alături de ceilalți fermieri din tară sunt nemulțumiți față de neincluderea în bugetul anului 2021 a sumelor promise pentru despăgubirea culturilor de primăvară afectate de seceta din anul 2020.

Fermierii dobrogeni continua să solicite susținerea unei strategii de dezvoltare durabilă cu soluții specifice și cu alocări financiare consistente pentru amenajarea stațiilor de pompare și a canalelor de irigații. Să nu uităm că Dobrogea a fost și este cea mai calamitată zonă la nivelul României, este zona care se confruntă cu un grad mare de ariditate, cu un risc extrem de ridicat de desertificare.

Manifestările încep la ora 14, simultan cu mișcarea colegilor din restul țării și vor consta în deplasarea utilajelor agricole, tractoare, de la sediile agricultorilor până la Primărie, unde vor staționa pentru aproximativ o oră.

 

Vom reveni cu imagini de la aceste manifestări.

 

Copyright © 2021 Asociatia Producatorilor Agricoli din Dobrogea – APAD, Toate drepturile rezervate