Vineri, 4 iunie, membrii APAD, prin Președinte Ichim Theodor-Lucian si Vicepreședinte Chipăilă Mircea, au participat la Conferinţa Regională Dobrogea, Potenţialul agricol vs. Riscul deşertificării. La întâlnire au participat Adrian Oros, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale și Directorul General ANIF, domnul Ștefan Constantin. În cardul sesiunii de discuții președintele APAD, domnul Theodor Ichim a adresat o serie de întrebări domnului ministru cu privire la sumele alocate și sursele bugetare pentru îmbunătățirea sistemul de irigații din Dobrogea, cea mai arzătoarea problema a fermierilor în acest moment. Răspunsul a fost ca de fiecare dată evaziv și fară prezentarea unor măsuri concrete, în plus a fost plasată responsabilitatea către Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Reprezentanții APAD au ținut să le reamintească celor de la ANIF de promisiunea făcută anterior cu privire înființarea Comisiilor Consultative al filialelor ANIF.

#APAD reiterează către reprezentanții Ministerului Agriculturii, importanța alocării urgente de fonduri pentru reabilitarea sistemului de irigații în Dobrogea din bugetul de stat și fondurile structurale în compensație cu proiectele ce vor fi finanțate prin PNRR. Dobrogea este o zonă cu grad mare de ariditate și are nevoie de apă ASTĂZI, nu mâine, nu peste o lună, nu peste doi ani, asta dacă le pasă de agricultură și vor să o susțină cu adevărat, nu doar cu promisiuni și sloganuri.

Continuăm să susținem fermieri din Dobrogea.

 

Copyright © 2021 Asociatia Producatorilor Agricoli din Dobrogea – APAD, Toate drepturile rezervate